Янукович і Обама потрібні одне одному. Але у кожного – своя мотивація. Наприклад, Віктор Федорович принагідно шукає американського колегу, щоб сфоткатись, щоб потім фотку показати френдам. Ну, не лише френдам, передусім – ворогам. Власне, так було і під час відкриття чергової Генасамблеї ООН у Нью-Йорку у середу.

Це ж надзвичайно важливо організувати світлину з Обамою після того, як Сенат схвалив надрізку Резолюцію по Україні в контексті Тимошенко. Саме тому прес-служба Банкової миттєво поширила повідомлення про зустріч Януковича з Обамою. І фоточку додали. Дивіться!

Своєю чергою Барак Хусейнович підпускає українського колегу до свого тіла з іншою метою. Фотка Обамі непотрібна. Його більше цікавить уран, а точніше його відсутність в Україні. Тому він готовий навіть позувати з нашими, щоб принагідно нагадати нам, що ядерна зброя – це погано і за збагачення урану великі хлопці б’ють маленьких по руках.

Це ж вже традиція – якщо Янукович і Обама десь опинилися в одному кадрі, то це чергові навколоядерні теревені. Так було у квітні 2010-го, у березні 2012-го у Сеулі і от позавчора. Утім це навіть зустрічами назвати навряд чи можна, швидше – контрольний погляд у вічі. Звісно, якби Україна повідомила, що трохи притримала високозбагаченого урану у Харкові (для душевного спокою), то була б нормальна півгодинна зустріч – із вмовляннями, із погрозами санкціями. А так…

А так – лише короткотермінові побачення в коридорі десь біля ліфту. Для Федоровича – нова фотка. Для Хусейновича – ритуальне, але необхідне нагадування про уран (бо Ірану їм вистачає).

28.09.2012.
«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования