Народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк (“Слуга народу”) подала законопроект. Іноді з депутатами таке трапляються – вони подають законопроекти. Цей вже зареєстрований під номером 3316.

Ольга пропонує внести зміни до цілих 10 статей Кримінального кодексу України. І ще додати до ККУ дві нові статті. Я скажу так: бажання додавати нові, неіснуючі раніше статті до Кримінального кодексу – паталогічна ознака за замовчуванням в принципі. А тим більше, коли йдеться про 8 (!) років в’язниці за “приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності” (СОГІ). Ці хлопчики, дівчатка і ті, що не визначилися, в принципі дуже чутливі. Вони будь-яке необережне висловлювання сприймають як приниження гідності за ознакою СОГІ. І от слуга народу Ольга Василевська-Смаглюк хоче за це саджати. Або накрайянк штрафувати на 17000 гривень. Пропонується поставити поза законом будь які критичні висловлювання і мирні заходи по цій темі.

Більш нахабної законодавчої ініціативи в українському парламенті не було ніколи. Тому ця нардепка вже точно вляпалася в історію. Виборці її округу №96 у Київські області вже взяли все це до відома.

Варіанти виходу з ситуації:
1. Василевська-Смаглюк відкликає законопроект і вибачається.
2. Профільний комітет з питань правоохоронної діяльності НЕ підтримує законопроект і рекомендую залу на голосувати.

Тут треба визначатися – або служити народу, або встановлювати авторитарну ідеологічну поліцейську диктатуру. Суміщати це не вийде. Деталі – ЧИТАЙТЕ ЗАРАЗ!

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования