Для тих, хто: 1) знає про Різдво Христове (!) лише з сучасних голівудських фільмів; 2) вважає, що головний символ Різдва Христового (!) – кутя; 3) сприймає Різдво Христове (!) лише як привід отримати від держави вихідний; 4) думає, що Різдво Христове (!) – це просто якесь ефемерне свято добра; 5) сподівається, що Різдво Христове (!) – історична подія, істиний зміст якої можна політкоректно замовчати або ж нівелювати.

Вибрані цитати з Книги з нагоди свята Різдва Спасителя нашого Ісуса Христа:

——————————

Народження ж Ісуса Христа сталося так. Коли Його матір Марію заручено з Йосипом, то перш, ніж зійшлися вони, виявилося, що вона має в утробі від Духа Святого. А Йосип, муж її, бувши праведний, і не бажавши ославити її, хотів тайкома відпустити її. Коли ж він те подумав, ось з’явивсь йому Ангол Господній у сні, промовляючи: Йосипе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію, дружину свою, бо зачате в ній то від Духа Святого. І вона вродить Сина, ти ж даси Йому йменна Ісус, бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів. А все оце сталось, щоб збулося сказане пророком від Господа, який провіщає: Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: “З нами Бог”.

Як прокинувся ж Йосип зо сну, то зробив, як звелів йому Ангол Господній, і прийняв він дружину свою. І не знав він її, аж Сина свого первородженого вона породила, а він дав Йому ймення Ісус…

А в тій стороні були пастухи, які нічної пори вартували отару свою. Аж ось Ангол Господній з’явивсь коло них, і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим. Та Ангол промовив до них: Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, який єХристос Господь” (наведені уривки з Євангелій від Матвія та Луки у перекладі Огієнка) .

——————————

А от навіщо Він народився – далі у Книзі все написано…

07.01.2009.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования