5 канал і ТВі хочуть загнати у стійло за допомогою технології, перевіреної ще у 2002-му році. Нагадаю, тоді компанія “АІТІ” Вадима Рабиновича виграла в суді справу проти Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Рішення полягало у тому, що мовлення телеканалу 1+1 на частотах УТ-2 з 1996-го року є незаконним.

Після цього весь медіа-холдинг Рабиновича ще багато місяців створював інформаційний пресинг на тодішнього шефа “плюсів” Олександра Роднянського і на всю “Студію 1+1”. Останні відбивалися, як могли, зробили кілька сюжетів про кримінальне минуле Вадима Рабиновича. Але кілька місяців потому все якось стихло, і 1+1 непомітно перетворився на канал для зливу темників з Адміністрації Президента України.

Пізніше і сам Роднянський зізнався, що саме за допомогою того судового рішення “плюси”, а передусім інформаційна служба ТСН, потрапили у повну залежність від Віктора Медведчука, який у тому ж 2002-му очолив Адміністрацію Президента Кучми. (Як відомо, Рабинович і Медведучк тоді були у достатньо теплих стосунках).

Ситуація з судовим рішенням щодо ліцензій 5 каналу і ТВі трохи інша. Проте схема – та ж сама. Нині відібрали неосвоєні ліцензії, завтра можуть забрати навіть ті, на яких вже ведеться мовлення. А формальний привід можна знайти завжди – це вже питання старанності шефа СБУ і майстерності казуїстів від юриспруденції.

10.06.2010.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования