Пояснювальна записка до проекту Закону України “Про паркан, мур та інші укріплення навколо будівель органів державної влади”.

Останнім часом почастішали випадки несамовитої активності народних мас, спрямованої на порушення внутрішнього спокою представників центральних органів державної влади. Для прикладу маємо кілька кричущих фактів. Хронологію останніх подій можна сконцентрувати так:

1. Навколо Верховної Ради звели двометровий паркан, щоб берегти парламентарів від народного пристрасного потягу.

2. Голова парламенту Володимир Литвин не знає, хто встановив цей паркан. І навіть міліція не знає. Ніби сам виріс з-під землі.

3. Попри все – народний пристрасний потяг таки зніс металеву двометрову конструкцію рівно через місяць після її встановлення.

4. За фактом народної надруги над парканом порушили кримінальну справу. Але знову таки – невідомо, чиї права були порушені, коли зносили паркан. Адже ніхто не знає, кому він взагалі належить – документів жодних.

Щоб подібне непорозуміння не траплялося в майбутньому, слід вдосконалити вітчизняне законодавство. Для цього пропонуємо кілька новацій.

По-перше, для зведення будь-яких укріплень (металевих, бетонних тощо) навколо будівель органів державної влади проектна документація, письмові розпорядження, оформлення прав власності необов’язкові в принципі. Адже це уповільнює процедуру захисту від народних мас, які з такими настроями складають загрозу національній безпеці.

По-друге, неякісне зведення укріплень (швидко і легко демонтуються) навколо органів державної влади має каратися законом (кримінальна відповідальність). Адже це призводить до тяжких наслідків. Під тяжкими наслідками слід розуміти, для прикладу, емоційний стрес і стан психічної пригніченості у народних депутатів України в оточенні кількох тисяч брутальних і рішучих чоловіків, які пережили вибух на ЧАЕС і обстріли в Афганістані.

По-третє, будівля Верховної Ради та інші центральні органи державної влади – стратегічні об’єкти. Тому рекомендується їх оберігати не металевими прутами, а кам’яним муром.

Виконання норм даного закону потребує спеціального фінансового забезпечення. Необхідні кошти пропонуємо вилучити зі статей бюджету, які спочатку належали ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС і “воїнам-інтернаціоналістам”.

Народні депутати України:

_____________________

_____________________

_____________________

11.11.2011.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования