Яценюка частенько підозрювали у прихованих симпатіях до Януковича. Щонайменше лідеру “Фронту змін” закидали брак рішучості для прямого протистояння проти глави держави. Економічну політику уряду громив, нацбанківські ініціативи висміював, а от від особистих атак на Віктора “лідера” Федоровича утримувався.

Але після вироку для Юлія Тимошенко Яценюк розгорнув всюди намети “Україна проти Януковича”. Цікаво, що на щось подібне не пішов ніхто з інших опозиційних лідерів, типу Кличка, Тягнибока чи Гриценка. Можливо, останнім просто завадив брак ресурсів. Щоб там не було, яскраво виражену опозиційну ініціативу перехопив саме Яценюк. І перехопив не лише у Кличка, Тягнибока та Гриценка, а навіть у самої Тимошенко і її “Батьківщини”.

Якщо Тимошенко була одним з лідерів акції “Україна без Кучми”, то тепер Яценюк демонструє амбіції стати символом акції “Україна проти Януковича”. Такий собі аналог кучмагейту – 10 років потому.

28.10.2011.

Нині “Фронт змін” стабільно посідає третю позицію в електоральних симпатіях – після ПР і БЮТ. Проте: Тимошенко ув’язнена, а відповідно через об’єктивні обставини мовчить і не світиться у ЗМІ. Відповідно Яценюк залишається найяскравішим опозиційним оратором (просто так склалися обставини). І якщо Юля таки не потрапить до Верховної Ради (через вирок), то, швидше за все, саме Яценюк очолить опозиційну парламентську коаліцію (яка може навіть перетворитися на парламентську більшістю зусиллями штиків Кличка, Тягнибока, Тимошекно і, власне, Яценюка).

Зупинити показову агресивно-опозиційну ходу Арсенія Петровича проти “режиму Януковича” тепер зможуть лише дуже вагомі докази про фінансування “Фронту змін” Ахметовим, Фірташем чи ще кимось з тих країв. Часу на пошук таких доказів лишається все менше.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования