Коли Партія регіонів напередодні місцевих виборів б’є маленьких (ВО “Свобода”) і майже лежачих (“Батьківщина”) – це не чемно, але принаймні підлягає якомусь поясненню. Бо ж така її опозиційна доля на пострадянському просторі, коли влада перманентно заважає їй жити. Але коли Партія регіонів лупцює своїх – партнерів по парламентській більшості – то це вже не просто не чемно, а навіть не по поняттях.

Все гучніше лаються комуністи – особливо Грач на рівні Криму. Мовляв, біло-блакитні за допомогою судів і адмінресурсу витискають червоних з мерських крісел і не дають спокійно їм балотуватися в місцеві ради.

Але що там комуністи, навіть “Сильна Україна”, очолювана урядовим віце-прем’єром Тігіпком, прямим текстом заявляє: на сході України його партію топчуть безжалісно. Місцеві виборчі комісії не реєструють кандидатів. А в Луганську взагалі “Сильна Україна” не йде до облради, бо її нинішню назву відмовилися легалізувати-перереєструвати.

Здається, з-поміж партнерів по парламентській більшості хіба що “Народна партія” Литвина не скаржилася на біло-блакитних.

Буквально два дні тому у Рівному Янукович погрожував звільняти всіх чиновників, хто заважатиме демократичному волевиявленню. Хто знає, може треба, щоб Віктор Федорович про це не лише у Рівному сказав, я ще й Донецьку-Луганську та у Севастополі-Сімферополі?

21.10.2010.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования