Яценюка відновили в ефірі “Інтера”. Він дав ексклюзивне інтерв’ю “Подробицям тижня”. Попри те, що виборча кампанія не розпочиналася, це була яскраво виражена промова кандидата у Президенти. Чого лише вартує відповідь на запитання журналіста-ведучого “На який результат Ви розраховуєте?” Арсеній Петрович відповів без вагань: “Я не приймаю участі. Я перемагаю”.

Інтерв’ю тривало до 10 хвилин. Але кілька оцінок можна зробити. Зазначу, це – швидкий аналіз лише публічного виступу одного з найбільш рейтингових кандидатів у Президенти. Звісно, поки що зарано говорити про його портрет в цілому.

Позитив:

– Яценюк не дозволяє собі особисто ображати когось з опонентів, закликає цей приклад наслідувати інших потенційних кандидатів у Президенти; цим самим він підвищує якість майбутньої передвиборчої риторики.

Негатив:

– Яценюк заспівав стару й банальну пісню усіх виборчих кампаній про підготовку тотальної фальсифікації з боку опонентів; це традиційний тактичний прийом на випередження, який не обов’язково матиме фактичні підтвердження.

Справедливості заради слід відзначити, що заздалегідь записане інтерв’ю для “Інтера” – це гра на дружній території. А майстерність і досвід політика перевіряються як раз в інших умовах – на ворожій місцевості. От у Тимошенко, наприклад, такого досвіду чимало. З цих міркувань цікаво було б поспостерігати за прямоефірними дебатами Яценюк-Тимошенко – “даби дурь каждого била відна”.

05.07.2009.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования