Очетна Надія Михайлівна, киянка. 79 років. Прописана у Святошинському районі. П’ять років тому її син вигнав з квартири (цю інформацію підтверджують й інші люди). Увесь цей час вона жила, де доведеться. А останні сім місяців – взагалі просто неба, у купі сміття, яке хоч трохи зігріває.

Кілька разів намагалася повернутись у власну квартиру, але син її жорстоко бив. Він має кілька ходок за ґрати і погрожує вбити матір, якщо та ще раз з’явиться на порозі власної оселі.

Неодноразово старенька намагалась налагодити контакт із соціальними службами міста, аби отримати бодай тимчасовий притулок. Проте їй скрізь відмовляють… Бо ж вона має прописку та живого сина. У зв’язку із сезонним похолоданням є ризик, що жінка просто не переживе зиму на вулиці, або й навіть осінь.

Редакція новин телеканалу СІТІ вже написала листи до мерії та соціальних служб міста, аби ті звернули увагу на Надію Михайлівну. В інформаційних випусках ми регулярно висвітлюватимемо хід подій.

Ми тримаємо постійний контакт (наскільки це можливо) зі старенькою. Якщо хтось може допомогти з тимчасовим поселенням Надії Михайлівни, пишіть: kukharchuk@gravis.tv

Надія Михайлівна показує знімальній групі СІТІ свою оселю, до якої її не пускають син та величезний собака.

А тут – її нинішня ночівля (й те – якщо дозволять).

ochetna1

14.10.2008.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования