Під’їхати сьогодні близько 11-ої до будівлі Генеральної прокуратури так і не зміг. Цьому заважали або відповідні знаки, або перекриття автівкою МВС вулиці Рибальської. Вже пізніше стало зрозуміло, що нібито було якесь повідомлення про нібито замінування якоїсь будівлі біля Генпрокуратури.

Саме у цей час там був запланований пікет журналістів – проти політично-кримінального тиску на сайт LB.ua і телеканал ТВі. Це що – вже традиційний збіг обставин?!

Проте журналісти пікет таки проводили. Щоправда, на початку з’явився судовий виконавець, який зачитав присутнім постанову суду про заборону на проведення акцій протесту в центрі Києва. Судячи з усього, це старе судове рішення, яким заборонені такі акції аж до кінця літа.

Ані судовий виконавець, ані наглядачі з МВС, звісно, не заважили проводити захід, розуміючи дурнувату ситуацію, у яку їх поставила їхня ж система.

Були журналісти, кілька народних депутатів, у тому числі – з профільного Комітету з питань свободи слова і інформації. Були й професійні мітингувальники – куди ж без них:)

От цікаво, чи ніяковіють хоча б мінімально у кабінетах ГПУ ті, хто стоїть за пресуванням журналістів та мас-медіа?! Вони ж провокують акцію журналістського протесту, яку сьогодні покажуть українські та міжнародні ЗМІ (з міжнародних бачив, принаймні, Euronews, VOA та France-Presse)! Чи іміджем України та українського президента ніхто на Резницькій не переймається?


Щоправда, на акції не помітив перших осіб сайту LB.ua. Гендиректор ТВі Микола Княжицький на барикадах був.

19.07.2012.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования