З 1 листопада кабельникам буде “нізя” показувати російські “Пєрвий канал”, РТР та РЕН ТВ. Формальна пояснення від Нацради з питань ТБ і радіомовлення – ці канали не адаптовані до українського законодавства. Реальна ж причина, звісно, – спроба заблокувати кремлівську пропаганду через інформаційно-публіцистичні програми на українській території.

Як це розцінювати? Як зазіхання на плюралізм думок в інформаційному просторі чи як забезпечення інформаційної безпеки України. Заради професійного інтересу ще раз уважно і прискіпливо переглянув новини на російських каналах. І мені таки здалося, що Нацрада має рацію.

Наші брати росіяни будують свою імперію цілеспрямовано і натхненно. Під цю ідею тотально вибудовується інформаційний простір. І це їхнє право і суто внутрішні справи. Проте чому глядачі якогось невеличкого українського міста поневолі стають об’єктами антиукраїнського інформаційного терору.

Так, наші можновладці не взірцеві; так, наш політикум часом неадекватний; так, наш Президент забирає прем’єрський літак, а прем’єр судами і своїми депутатами з бананами та пиріжками біля цих судів блокує укази Президента. Світові ми видаємося смішними. Та ми і самі сміємося! Але чому ми мусимо терпіти, коли іноземні телеканали у наших кабельних мережах, за наші ж гроші (як ми сплачуємо кабельникам), глузують з нас у своїх “аналітичних” програмах без натяку на об’єктивність?! І не має значення – чи це російські мовники, чи американські, чи європейські. Тож Нацрада допомагає нам плекати почуття національної гідності:)

А усі ідейні поціновувачі інформаційно-публіцистичних програм на російських каналах можуть встановити собі супутникову тарілку. А може продавці супутникових тарілок і пролобіювали це рішення Нацради?:)

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования