“Телекритика” багато років справедливо відстоює стандарти об’єктивної журналістики. Але 22 березня вони про ці стандарти забули, наплювали на них з високої гірки і опублікувалиось цю пропаганду під виглядом новини. Тут – розлогі цитати лише двох людей: народного депутата Юрія Стеця і одного з провідників руху українських гомосексуалістів Святослава Шеремета.

Вони вдвох з показовою єдністю “засуджували і викривали” законопроект N8711. Нагадаю, йдеться про законопроект “Про захист прав дітей на безпечний інформаційний простір”, який забороняє пропаганду гомосексуалізму.

Як я вже зазначив, “Телекритка” (володіє сайтом “Медіаграмотність”), запхавши усю свою медіаграмотність подалі, забула бодай формально процитувати позицію авторівзаконопроекту або представників просімейних організацій. Як власне і забули вказати, що за документ зібрано по всій країні рекордні понад сто тисяч підписів – з іменам і адресами.

Тому, виконуючи функцію “гласу, що волає у пустелі” і намагаючись трохи мінімізувати пропагандистскьй ефект публікації “Телекритики”, в чергове нагадую факти і коментарі. Вони викладені у моєму офіційному листі на ім’я Стеця Юрія Ярославовича. Бо, судячи з усього, він спробує заблокувати законопроект через рішення свого Комітету. Але я не певен, що сотні тисяч і мільйони громадян України зможуть і схочуть йому це простити.

І попри будь-яке рішення Комітету, законопроект N8711 має бути винесений на голосування у сесійну залу! Чи хтось хоче ризикнути проігнорувати більше ста тисяч підписів?! Вони та мільйони інших слідкують за позицією і голосуванням кожного депутата по цьому законопроекту. Особливо напередодні парламентських виборів.

А поки що – офіційний лист голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Стецю Ю.Я.

————————-

Шановний Юрію Ярославовичу!

Користуючись нагодою, засвідчуємо Вам глибоку повагу і звертаємося до Вас з наступним клопотанням.

20 червня 2011 року у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір) “. Реєстраційний номер – 8711. Даним Законом передбачається впровадження покарання за пропаганду гомосексуалізму в Україні.

Цілком очевидним фактом є те, що пропаганда гомосексуалізму і як наслідок його поширення складає загрозу національній безпеці України. Адже це призводить до зростання епідемії ВІЛ\СНІД, руйнує інститут сім’ї і поглиблює демографічну кризу. А будь-яке діяння, яке складає загрозу національній безпеці, неодмінно має каратися.

Окрім того, пропаганда та поширення гомосексуалізму, суперечать державній політиці України у справі захисту сім’ї і дитинства; зазіхають на традиційні для України сімейні та християнські цінності.

Щоб зупинити цей руйнівний процес, необхідно впровадити відповідні імперативні норми, які заборонять вітчизняним мас-медіа популяризувати і унормовувати одностатеві сексуальні стосунки. Для вирішення вказаних проблем конче потрібно створити умови для спрямування державної політики на покращення морального здоров’я нації, в тому числі шляхом впровадження дієвих механізмів утвердження сімейних цінностей та запобігання поширенню через засоби масової інформації проявів моральної розбещеності.

Повідомляємо, що в Україні зібрано вже понад сто тисяч підписів за цей законопроект, збір підписів триває. Більше сімдесяти тисяч підписів вже були передані співавторам законопроекту Царькову Є.І. та Григорович Л.С. У будь який час ми готові передати особисто Вам ще одну партію бланків з підписами.

Українська громадськість вже понад 4 роки домагається ухвалення цього закону. По всій Україні тривають вуличні акції, у тому числі – під стінами Парламенту. Ми мали особисте спілкування з лідерами найбільших фракцій – всі вони підтримують законопроект. Державний комітет телебачення і радіомовлення, а також парламентський Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму також офіційно висловили підтримку законопроекту.

Але саме Ваш Комітет визначений як основний у розгляді вказаного законопроекту. Тому просимо якомога швидше розглянути його та рекомендувати Верховній Раді проголосувати за документ у першому і другому читанні, а також – в цілому. Також просимо Вас запросити представників просімейних організацій на засідання фракції, коли розглядатимуть законопроект N8711.

Просимо повідомити про результат розгляду листа у зазначені законодавством строки.

З повагою,

Р.В. Кухарчук

———————–

Фактично цей лист адресується усім членам Комітету. Ось їхній перелік:

Абдуллін Олександр Рафкатович (фракція “БЮТ-Батьківщина”)

Баграєв Микола Георгійович (фракція Партії регіонів)

Бондаренко Олена Анатоліївна (фракція Партії регіонів)

Голуб Олександр Володимирович (фракція Компартії України)

Кондратюк Олена Костянтинівна (фракція “БЮТ-Батьківщина”)

Ландік Володимир Іванович (фракція Партії регіонів)

Муц Орест Павлович (фракція Партії регіонів)

Стець Юрій Ярославович (фракція Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”)

Уколов Віктор Олександрович (фракція “БЮТ-Батьківщина”)

Федун Олексій Леонідович (фракція Партії регіонів)

Шевченко Андрій Віталійович (фракція “БЮТ-Батьківщина”)

І ще раз: попри будь-яке рішення Комітету, законопроект N8711 має бути винесенийна голосування у сесійну залу! Чи хтось хоче ризикнути проігнорувати більше ста тисяч підписів?! Вони та мільйони інших слідкують за позицією і голосуванням кожного депутата по цьому законопроекту. Особливо напередодні парламентських виборів.

Трохи більше про норми і логіку законопроекту N8711 – ТУТ.

Додаткове корисне чтиво щодо всієї проблематики – ТУТ.

А ще – цікавий “їхній” Маніфест.

02.04.2012.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования