Ситуація з бютівським депутатом Андрієм Шевченком трохи прояснилася. В принципі, всі завжди здогадувалися про його антипатію до різних проморальних та підтримуваних в народі законопроектів (підтримуваний законопроект в народі і в Інтернеті – це дві великі різниці). Проте нині він про це заявив власними вустами.

8 лютого поблизу Верховної Ради дюжина ідеологічних аморалів провели свій черговий маргінальний пікет. Їх обурюють два законопроекти – №7132 «Про захист суспільної моралі» і №8711 «Про захист прав дітей на безпечний інформаційний простір» (про заборону пропаганди гомосексуалізму).

Протестна акція була настільки убога та сумнівна, що деякі її учасники сором’язливо ховали свої обличчя шарфами, щоб не ганьбитися. А от Андрій Шевченко – відкрито і без шарфу на обличчі – підійшов до цих хлопців і дівчат, щоб продемонструвати їм свою депутатську солідарність.

Не приховуючи своєї позиції, він поглузував з двох законопроектів і висловив сподівання, що вони не отримають підтримки в парламенті та в профільному комітеті з питань свободи слова та інформації. Депутат оголосив і тактику: усіма зусиллями не допустити розгляду зазначених документів у першому читанні. Якщо вдасться це зробити, тоді вони втрачають свою актуальність для парламенту наступного скликання після жовтневих виборів.

До відома Шевченка та всіх зацікавлених сторін нагадую наступне:

1. Вже понад чотири роки в Україні триває кампанія з вимогою ухвалити закон про заборону пропаганди гомосексуалізму. Відбулися чисельні вуличні акції в Києві та інших містах. Остання – у вересні біля Верховної Ради: без прихованих облич, красива і яскрава. Шкода, Андрій тоді не виходив і не бачив усього на власні очі. Як це було – дивіться ТУТ. Резолюція учасників акції – ТУТ.

2. Ми неодноразово особисто спілкувалися з парламентарями і керівниками кількох фракцій. Вони вкрай позитивно налаштовані – такий закон потрібний, бо ЛГБТ-агресія (інформаційна та організаційна) всіх задовбала (так і кажуть).

3. За вказаний законопроект №8711 зібрано понад сто тисяч підписів в усіх регіонах України і процес збору підписів триває. До речі, понад 70 тисяч вже передано депутатам.

4. На підтримку законопроекту №8711 висловилися усно чи письмово майже всі українські церкви, а Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій двічі категорично висловлювалася з гомопроблематики.

5. Сотні громадських та релігійних організацій штурмують пошту, відправляючи парламенту і президенту свої листи солідарності з законопроектом №8711.

Сорі за пафос, але, без перебільшення, мільйони українців уважно стежать за позицією депутатів щодо законопроекту №8711 «Про захист прав дітей на безпечний інформаційний простір» (про заборону пропаганди гомосексуалізму). Документ має бути проголосований найближчим часом.

Якщо профільний комітет гальмує, нехай слово скаже сесійна зала. І позиція кожного парламентаря стане зрозумілою, що є дуже корисним напередодні парламентських виборів, що наближаються.

Трохи більше про норми і логіку законопроекту №8711 – ТУТ.

Додаткове корисне чтиво щодо всієї проблематики – ТУТ.

Враховуючи суспільну вимогу заборонити пропаганду гомосексуалізму, можливість коментувати під цим записом відсутня. Щоб потрохи звикали виконувати норми майбутнього закону.

13.02.2012.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования