Врадіївка – це шанс, хоч і трагічний, але таки шанс! Слід розігнати всього-на-всього два територіальні підрозділи МВС – Миколаївське обласне управління і Врадіївський районний відділ. Звільнити всіх до одного! І винуватих, і не винуватих. Не чіпати лише прибиральниць і службових собак! А потім заново набрати штат для цих двох територіальних підрозділів – з нормально атестацією, з детектором брехні, з перевіркою фізичної і моральної підготовки.

Давно лунають заклики вчинити, як в Грузії – мовляв, відразу по всій країні повністю замінити весь особовий склад міліції. Але не вірю, що нині можна таке зробити в Україні. По-перше територія країни завелика, по-друге, це спровокує погіршення криміногенної ситуації всюди у перехідний період, по-третє, політичному керівництву країни зробити таке слабо в принципі. Тому й годі сподіватися.

А от відкатати схему на Миколаївщині, щоб іншим лячно було – просто конче необхідно! Суспільний резонанс достатній, обставини сприяють, всі чекають! Мершій! Звільнити начальника обласного УМВС Парсенюка та районного РВ Синицького замало. По-перше, всі розуміють, що незабаром вони спливуть в іншій області, а по-друге, цього не достатньо, щоб низовий особовий склад по всій країні реально повернув собі почуття страху. А це конче важливо, щоб міліціонери не втрачали острах перед законом і перед громадянами!

Я просто не вірю, що нагорі (у президента на Банковій і у міністра на Богомольця) немає достатньої кількості впливових людей, щоб домогтися апробації схеми повної люстрації. На прикладі Миколаївського обласного управління МВС и Врадіївського районного відділу УМВС.

Якщо дійсно таких людей нагорі не знайдеться, то шансів на зцілення правоохоронної системи ніяких. Тоді лікуванням системи займатимуться люди знизу. Як Віталій Запорожець.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования