Не повірите, але за 7 днів – вибори. Отже нагадаємо собі кілька прізвищ і з чим вони асоціюються останні тижні виборчої кампанії.

Ющенко мудрує. Паралельно у своїх промовах він продукує забагато як для чинного Президента негативу і апокаліптичних настроїв. Аж до того, що пророкує Україні загальне банкрутство за півроку. Виною всього зла в Україні, за його версією є, звісно, Тимошенко.

Тимошенко працює (даруйте за асоціації з передвиборчим слоганом). Проводить засідання, шукає гроші для бюджетних дірок, їздить по регіонах, роздає квартири, машини і акти на земельні ділянки. Словом, вдало суміщає свою передвиборчу кампанію і діяльність на посаді голови уряду. Власне, як і Янукович у 2004-му.

Янукович обіцяє. А паралельно з цим готується… всістися у крісло Президента, радіючи з даних соцопитувань. Проте передвиборчу динаміку не знижує – зовнішня, телевізійна, журнальна, газетна агітація. І навіть ЖЖ завалений його банерами. Невже вірить у перемогу у першому турі? Навряд чи! Але зробити відрив якомога більшим прагне.

Яценюк старається. Мітинги проводить, газети випускає, несамовито агітує. Але сталася халепа – у телевізор його не пускають. Точніше бракує або грошей, або політичної ваги для домовленостей з медіа-менеджерами. У результаті рейтинг барахлить трохи. Попри гучний старт влітку. Що ж, хай кує собі успішне майбутнє на наступних парламентських виборах. То реальніша перспектива для нього.

Тігіпко робить заяви. Здебільшого – на економічні теми. А ще їздить по підприємствах. Дуже схоже, що приміряє під себе крісло голови уряду. Ну то вже як сторгується напередодні другого туру.

І от на цьому тлі чимало моїх знайомих за тиждень до голосування досі не визначились, біля якого прізвища у бюлетені ставити позначку 17 січня.

11.01.2010.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования