Микола Азаров особисто їде на сесію міської ради Обухова та представляє і поздоровляєновообраного мера Олександра Левченка. Всі звикли, що прем’єр-міністр представляє колективу міністерства нового міністра або нового голову співробітникам якоїсь державної монополії. А от щоб голова уряду пхався у містечко з населенням трохи більше 30 тисяч і представляв/поздоровляв його нового мера – це знаково.

Партія регіонів ці вибори виграла. Виграла чесно. І для них це було принципово з двох причин. Перше: продемонструвати, що у час не найкращої економічної ситуації люди довіряють їм (регіоналам). Друге: продемонструвати, що навіть у Київській області, де Партія регіонів традиційно пасе задніх, біло-блакитні таки можуть перемагати. І все це важливо продемонструвати саме напередодні парламентських виборів. Власне, Азаров про це і заявив прямим текстом.

Другим в обухівському забігу прийшов Шафаренко від УДАРу Кличка, третьою стала Старикова від “Батьківщини” Тимошенко. Комітетчики з Комітету опору диктатурі неабияк засмутилися. Юля з-за ґрат криком кричить колегам по опозиції, щоб ті об’єдналися, “бо буде пізно”. І це правда!

Якби УДАР і “Батьківщина” висунули єдиного спільного кандидата, то, швидше за все, перемогли б. Це ще один аргумент на користь того, що опозиціонерам слід висувати узгоджених кандидатів по мажоритарним округам на жовтневих виборах до Ради. Бо ж другого туру виборів до парламенту не буває. Єдина формула перемоги в округах – спільні узгоджені дії від самого початку.

Але мені особисто, за великим рахунком, байдуже, чи будуть ці узгоджені дії учасників КОДу. It’s up to them! Якщо вони мазохісти, які налаштовані на ляпаси по обличчю і нові тюремні строки для свої лідерів, – хай продовжують гратися у самостійництво.

26.03.2012.

«И будут расти между травою, как ивы при потоках вод» (Исаия 44:4).
© Руслан Кухарчук – персональная страница. Правила использования